Felhasználási feltételek


Az RTL+ lekérhető médiaszolgáltatás Általános Szerződési Feltételei

I. Általános rendelkezések

 1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: Felhasználási Feltételek vagy ÁSZF) határozzák meg az RTL+ lekérhető médiaszolgáltatáson belül igénybevehető RTL+ Light szolgáltatási csomag (a továbbiakban: RTL+ Light), az RTL+ Active szolgáltatási csomag (a továbbiakban: RTL+ Active), valamint az RTL+ prémium szolgáltatási csomag (a továbbiakban: RTL+) (a továbbiakban: RTL+ Light, RTL+ Active és RTL+ együttesen: Szolgáltatások) tulajdonosa és üzemeltetője, a CLT UFA S.A. (székhely: 43, boulevard Pierre Frieden, L-1543 Luxembourg; levelezési cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.; e-mail cím: ugyfelszolgalat@rtl.hu; a továbbiakban: CLT) és a Szolgáltatások használatára jogosult természetes személy fogyasztó (a továbbiakban: Felhasználó) között a Szolgáltatások használata során keletkező jogokat és kötelezettségeket.
 2. A Szolgáltatások használatával – regisztrációtól függetlenül – elfogadod a jelen Felhasználási Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatóban (a továbbiakban: Adatvédelmi tájékoztató) foglaltakat, valamint elfogadod és kiválaszthatod a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó cookie beállításokat.
 3. Fenntartjuk a jogot, hogy a Felhasználási Feltételeket egyoldalúan bármikor módosítsuk, amely módosítások a közzététellel, illetve bizonyos esetekben a tájékoztatásunk szerint, az azt követő 30 nappal lépnek hatályba. A Felhasználási Feltételek mindenkor hatályos verzióját a https://www.rtlplusz.hu/altalanos-felhasznalasi-feltetelek cím alatt érheted el. A lényeges módosításokról az rtlplusz.hu honlapon (a továbbiakban: Honlap) közzétett értesítés formájában és/vagy (amennyiben regisztrált Felhasználó vagy) e-mail üzenetben tájékoztatunk. Amennyiben a módosítások hatályba lépése után tovább használod bármely Szolgáltatásunkat, az a módosítások elfogadásának minősül. Amennyiben nem kívánod elfogadni a módosításokat, úgy lehetőséged van a regisztrációd törlésére, illetve amennyiben kizárólag az RTL+ vonatkozásában történő módosításokat nem kívánod elfogadni, úgy ezen Szolgáltatásunk kapcsán lehetőséged van a szerződésed jelen Felhasználási Feltételek, illetve bizonyos esetekben tájékoztatásunk szerinti megszüntetésére. Javasoljuk továbbá, hogy időnként tekintsd át a hatályos Adatvédelmi tájékoztatót is, amely a https://www.rtlplusz.hu/adatkezeles cím alatt érhető el.

II. A Szolgáltatások meghatározása, elérése

 1. RTL+ Light
  1. Az RTL+ Light olyan streaming szolgáltatás, amely használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak teljesítése esetén jogosult vagy SD minőségben az általunk összeállított szűkebb műsorkínálatban az egyes tartalmakat, azok elérhetőségi idején belül másolat készítése nélkül megtekinteni.
  2. Az RTL+ Light elérhető a Honlapon, az RTL+ Magyarország mobil applikáción (a továbbiakban: mobil applikáció) és a Vodafone TV médiaboxon található RTL+ applikáción (a továbbiakban: médiabox applikáció) keresztül.
  3. Az RTL+ Light teljeskörű igénybevételéhez regisztrációval kell rendelkezned, azonban tájékoztatunk, hogy csupán a Honlap látogatásához, illetve a mobil applikáció használatához regisztráció nem szükséges, de felhívjuk a figyelmedet, hogy regisztráció nélkül az RTL+ Light-nak kizárólag egyes tartalmai érhetőek el.
  4. Az RTL+ Light használata díjmentes.
 2. RTL+ Active
  1. Az RTL+ Active olyan streaming szolgáltatás, amely használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak teljesítése esetén jogosult vagy az általunk összeállított bővebb műsorkínálatban az egyes tartalmakat, azok elérhetőségi idején belül másolat készítése nélkül megtekinteni. Az RTL+ Active használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint jogosult vagy megtekinteni HD minőségben az RTL+ Light használata során elérhető tartalmakat, továbbá az RTL+ Active által nyújtott további exkluzív tartalmakat, és bizonyos TV-műsorok aktuális évadait.
  2. Az RTL+ Active elérhető a Honlapon, a mobil applikáción és a médiabox applikáción keresztül.
  3. Az RTL+ Active igénybevételéhez regisztrációval és olyan műsorterjesztő vállalatnál olyan televízió előfizetési csomaggal kell rendelkezned, amely feljogosít az RTL+ Active elérésére. Az RTL+ Active használatára a műsorterjesztővel megkötött előfizetésedhez kapcsolódóan, a műsorterjesztőtől kapott vagy általa elérhetővé tett egyedi aktiváló kóddal (a továbbiakban: Kód) van lehetőséged.
  4. Amennyiben már regisztrált Felhasználónk vagy, úgy a felhasználói fiókodba történő belépést követően mindössze a Kód egyszeri megadása szükséges a hozzáféréshez. Amennyiben még nem rendelkezel regisztrációval, abban az esetben először regisztrálnod kell, majd a felhasználói fiókodba történő belépést követően megadni a Kódot.
  5. Az egyértelműség kedvéért tájékoztatunk, hogy közvetlenül felénk az RTL+ Active jogszerű használata kapcsán díjfizetési kötelezettséged nem áll fenn.
 3. RTL+
  1. Az RTL+ olyan streaming szolgáltatás, amely használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak teljesítése esetén jogosult vagy az általunk összeállított teljes műsorkínálatban az egyes tartalmakat, azok elérhetőségi idején belül másolat készítése nélkül megtekinteni. Az RTL+ használata során a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint jogosult vagy megtekinteni HD minőségben az RTL+ Light, valamint az RTL+ Active használata során elérhető valamennyi – általunk meghatározott – tartalmat, továbbá az RTL+ által nyújtott további tartalmakat, így különösen exkluzív premiereket, speciális élő streameket és sorozatok elérhető évadainak valamennyi epizódját.
  2. Az RTL+ elérhető a Honlapon, mobil applikáción, médiabox applikáción, LG okos TV-n és Android TV-n, valamint PlayStation®4-en található RTL+ applikáción keresztül.
  3. Az RTL+ igénybevételéhez regisztrációval és előfizetésed létesítésekor elérhető valamely konstrukciójú külön előfizetéssel kell rendelkezned közvetlenül nálunk, mely előfizetés jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint az esetleges próba-előfizetés, illetve az esetleges kupon időszak idejére nem keletkeztet fizetési kötelezettséget.
  4. A fentiek értelmében az RTL+ igénybevételéhez, amennyiben már regisztrált Felhasználónk vagy, úgy a felhasználói fiókodba történő belépést követően előfizetésre vonatkozó jogviszonyt szükséges létrehoznod. Amennyiben még nem rendelkezel regisztrációval, abban az esetben először regisztrálnod kell, majd a felhasználói fiókodba történő belépést követően előfizetésre vonatkozó jogviszonyt szükséges létrehoznod.
 4. A félreértések elkerülésre érdekében tájékoztatunk, hogy a jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint a regisztrációhoz, illetve az RTL+ Light igénybevételéhez nem szükséges a Kód aktiválása, az kizárólag az RTL+ Active igénybevételéhez szükséges, továbbá nem szükséges előfizetéssel rendelkezned és így az esetleges próba-előfizetést, illetve az esetleges kupon-időszakot követően előfizetési díjat megfizetned, az kizárólag az RTL+ igénybevételéhez szükséges. A félreértések elkerülése érdekében tájékoztatunk továbbá, hogy a Kód aktiválása nem előfeltétele az RTL+ igénybevételének, az RTL+-ra történő előfizetés pedig nem előfeltétele a Kód aktiválhatóságának. A Kód aktiválásával az RTL+ Light tartalmai az RTL+ Active-ban elérhetők lesznek számodra, míg előfizetéssel és így – az esetleges próba-előfizetést, illetve az esetleges kupon időszakot követően – az előfizetési díj megfizetésével az RTL+ prémium tartalmain túl az RTL+ Light és az RTL+ Active valamennyi tartalmát meg tudod nézni Kód aktiválása nélkül is.
 5. Az egyértelműség kedvéért tájékoztatunk továbbá, hogy a Szolgáltatásokban/az egyes szolgáltatási csomagokban az aktuális műsorkínálat meghatározása minden esetben saját jogunk és kötelezettségünk, így e körben tájékoztatunk, hogy nem minden RTL TV-műsor, illetve azoknak nem az összes epizódja nézhető vissza, illetőleg érhető el a Szolgáltatásokban/az egyes szolgáltatási csomagokban, valamint a tartalmi kínálat időbeli ütemezése, így például új epizódok, sorozatok, filmek közzététele is kizárólagos kompetenciánk.

III. Regisztráció, a Szolgáltatások igénybevétele

 1. Tájékoztatunk, hogy a regisztráció díjmentes.
 2. Regisztrációra és így felhasználói fiók létrehozására az alábbi módokon van lehetőséged:
  1. a Honlapon, illetve mobil applikációban történő közvetlen regisztrációval,
  2. rtl.hu honlapon (rtl.hu/auth/regisztracio), illetve RTL.hu applikációban történő közvetlen regisztrációval,
  3. a Honlapon, illetve mobil applikációban Facebook profil használatával,
  4. a Honlapon, illetve mobil applikációban Google fiók használatával,
  5. a Honlapon, illetve mobil applikációban Apple fiók használatával.
 3. A 2.1. pont szerinti sikeres regisztráció feltétele a regisztráció során kért adataid (e-mail cím, használni kívánt jelszó, nem, születési idő) teljeskörű megadása.
 4. A 2.2. pont szerinti sikeres regisztráció feltétele az ezen pontban foglalt felületek szolgáltatója által előírt feltételek teljesítése.
 5. A 2.3-2.4. pontok szerinti sikeres regisztráció feltétele ezen pontok szerinti felületekre történő átirányítást követően az ezen felületeken használt e-mail címed és jelszavad teljeskörű megadása.
  Amennyiben Facebook vagy Google segítségével regisztráltál, a Facebook vagy Google szolgáltatója által előírt feltételeket Neked kell teljesítened.
  Amennyiben jelszó megadása előtt bontod a kapcsolatot a 2.2.-2.4. pont szerinti profiloddal/fiókoddal (azaz törlöd ezen felületeken a regisztrációdat), akkor a regisztrációd nem jön létre.
  Amennyiben jelszó megadása után bontod a kapcsolatot (azaz törlöd ezen felületeken a regisztrációdat) a közösségi azonosító (Facebook ID, Google ID) törlésre kerül és az ezen azonosítókkal történő regisztrációd a Szolgáltatások igénybevétele tekintetében megszűnik.
 6. A 2.5. pont szerinti sikeres regisztráció feltétele ezen a felületen használt e-mail címed és jelszavad teljeskörű megadása. Felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben Apple fiókoddal történő regisztrációdkor nem engedélyezed számunkra az Apple fiókodban megadott e-mail címed láthatóságát, úgy az ott megadott e-mail címeddel belépni sem tudsz a felületünkre, ugyanazon az e-mail címed megadásával új regisztrációt fogsz létrehozni, amely külön felhasználói fióknak minősül. Abban az esetben pedig, ha korábban az Apple fiókodban is megadott e-mail címeddel külön regisztráltál felületünkön, azonban Apple fiókoddal is belépnél, de nem engedélyezed számunkra az Apple fiókodban megadott e-mail címed láthatóságát, az ugyancsak új regisztrációt fog létrehozni, illetve külön felhasználói fióknak minősül. Fontos ezért, hogy amennyiben nem szeretnél több felhasználói fiókot, úgy az Apple fiókod használata esetén engedélyezd számunkra e-mail címed láthatóságát.
 7. Amennyiben az rtl.hu honlapon, illetve az RTL.hu applikációban (korábbi nevén: RTL24 applikáció), valamint az előzőleg RTL Most, illetve RTL Most+ néven elérhető szolgáltatásaink alapjául szolgáló felületen korábban már regisztráltál, ezeken a felületeken létrehozott regisztrációddal/felhasználói fiókoddal – külön a Honlapon, illetve a mobil applikációban történő regisztráció nélkül – be tudsz lépni a Szolgáltatásokba is és a jogosultsági szintednek megfelelő szolgáltatási csomagot éred el.
 8. A regisztráció során csak olyan e-mail címet tudsz megadni – ideértve a 2.3. és 2.4. pontok szerinti regisztráció során megadott e-mail címet is – és azt csak olyan e-mail címre tudod megváltoztatni, amellyel még Szolgáltatásainkat korábban nem vetted igénybe, továbbá amellyel az rtl.hu honlapon, illetve az RTL.hu applikációban (korábbi nevén: RTL24 applikációban), valamint az előzőleg RTL Most, illetve RTL Most+ néven elérhető szolgáltatásaink alapjául szolgáló felületen korábban még nem regisztráltál. Azonos e-mail címmel tehát csak egyszer tudsz regisztrálni az előbbi felületeken, illetőleg csak egy felhasználói fiókot tudsz létrehozni.
 9. Tájékoztatunk, hogy a regisztrációddal az rtl.hu honlapra és az RTL.hu applikációba is be tudsz lépni, így a regisztrációval RTL.HU videós hírportál és RTL.HU mobilalkalmazás Felhasználási Feltételeit (https://rtl.hu/felhasznalasi-feltetelek), valamint Adatvédelmi Szabályzatát (https://rtl.hu/adatvedelmi-szabalyzat) is elfogadod.
 10. A regisztráció során be tudod állítani a felhasználói fiókodhoz kapcsolódó adataid használatát, amelyről bővebb információkat az Adatvédelmi tájékoztatóban találsz.
 11. A regisztrációkor köteles vagy létező, valóságnak megfelelő adatokat megadni és minden egyéb alkalommal valóságnak megfelelő adatokat szolgáltatni, amikor a Szolgáltatásaink igénybevételével összefüggésben adatok megadása szükséges (pl. fizetés).
 12. A regisztrációval – ideértve a Szolgáltatásokba történő 7. pont szerinti belépéssel –, valamint a Szolgáltatások használatával vállalod, hogy szükség szerint karbantartod, aktualizálod az általad megadott adatokat.
 13. A regisztrációval egyidejűleg – valamint adott esetben ezt követően is – van lehetőséged feliratkozni a hírlevélre. A hírlevél a Honlapon, illetve a mobil applikációban található „Profilom” menüpontban mondható le.
 14. A Szolgáltatások használatával tudomásul veszed, hogy nem hozhatsz létre hamis adatok megadásával, megtévesztéssel vagy egyéb nem jogszerű módon felhasználói fiókot, továbbá nem jelentkezhetsz be olyan szerverre vagy felhasználói fiókba, amelyre nem vagy jogosult.
 15. A regisztráció, az előfizetés, illetve Szolgáltatásaink igénybevétele során megadott adataid (így különösen e-mail címed és jelszavad) titkos és biztonságos kezelésével, a Szolgáltatások használatával, így a felhasználói fiókon, illetve felhasználói fiókkal végzett bármely tevékenységgel, magatartással kapcsolatban teljes körű felelősség terhel Téged. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a felhasználói adatokkal való visszaéléssel, a Szolgáltatások használatával, illetve a téves, pontatlan hamis/valótlan, vagy hiányos adatszolgáltatásodból (pl. név, email cím elírás, téves vagy nem valós, illetve harmadik személyhez tartozó bármely adat feltüntetése) eredő, általad vagy bármely harmadik személy által elszenvedett vagyoni és nem vagyoni kár esetén teljes mértékben kizárjuk a felelősségünket.
 16. A Szolgáltatások használatával arra kötelezed magad, hogy Szolgáltatásainkat kizárólag a jogszabályok és a jelen Felhasználási feltételekben foglalt szerződéses feltételek szerint használod. Nem módosíthatod a Szolgáltatások megjelenését, működését, illetve tilos bármilyen módon beavatkoznod, vagy megzavarnod a Szolgáltatások, az azokat működtető szerverek, a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó hálózat működését, továbbá nem hagyhatod figyelmen kívül a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó hálózat működésére vonatkozó előírásokat vagy bármely szabályzatban, egyéb feltételekben foglaltakat. Vállalod, hogy nem használsz semmilyen eszközt vagy eljárást, amely a jelen pontban foglaltak megvalósítására alkalmas. A Szolgáltatások jogszerű, illetve rendeltetésszerű működésének megsértése, illetve az erre vonatkozó kísérletek jogi felelősségre vonást vonhatnak maguk után.
 17. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a 16. életévét be nem töltött kiskorú Felhasználók önálló regisztrációját a Szolgáltatásunk nem engedélyezi. A megadott adatok valóságtartalmáért semmiféle felelősséget nem vállalunk, nem vizsgáljuk a Felhasználók személyazonosságát.
 18. A regisztrációt követően korlátozhatjuk azon eszközök számát, amelyeken a felhasználói fiókoddal be tudsz lépni, illetve bejelentkezve tudsz maradni (jelenleg 5 darab eszköz). Továbbá korlátozhatjuk azon eszközök számát is, amelyeken egyidejűleg tartalmat tudsz nézni (RTL+ Light használata során jelenleg 1 darab eszköz, RTL+ Active és RTL+ használata során jelenleg 3 darab eszköz).
 19. A felhasználói fiókodba történő belépést követően lehetőséged van legfeljebb 5 felhasználói profilt létrehozni. Felhívjuk a figyelmedet, hogy korlátozhatjuk az általad hozzáadható profilok maximális számát.
 20. Felhívjuk a figyelmedet továbbá, hogy a tartalmak, a Szolgáltatások egyéb jellemzői és funkciói a tartózkodási helyedtől – országtól – függően változhatnak, az azokhoz való hozzáférést Magyarország területén kívül bármikor korlátozhatjuk, jogosultak vagyunk a tartalmakat tartalomvédelem (DRM), illetve geofiltering/geoblocking technológia alkalmazása mellett elérhetővé vagy elérhetetlenné tenni.
 21. Az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az online tartalomszolgáltatásoknak a belső piacon való, határokon átnyúló hordozhatóságáról szóló 2017/1128 számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) alapján biztosítjuk, hogy amennyiben ideiglenesen tartózkodsz egy európai uniós tagállamban, ugyanúgy hozzáférj a jelen Felhasználási Feltételek tárgyát képező lekérhető audiovizuális médiaszolgáltatáshoz és azt ugyanúgy igénybe vehesd mint Magyarországon, többek között azáltal, hogy hozzáférést biztosítunk ugyanahhoz a tartalomhoz, ugyanolyan típusú és számú eszközzel, ugyanolyan funkcionalitások mellett. Szolgáltatásaink használatával tudomásul veszed, hogy jogosultak vagyunk a lakóhelyed szerinti tagállam ellenőrzésére a Rendelet 5. cikkében foglaltak betartásával.

IV. RTL+ előfizetés, díjmentes időszak, fizetési feltételek

 1. Az RTL+ tartalmainak eléréséhez a regisztráció és a felhasználói fiókodba történő belépés mellett valamely konstrukciójú (pl. aktuálisan hozzáférhető havi vagy éves) külön előfizetésre vonatkozó jogviszony létesítése és az ehhez kapcsolódó – a Honlapon feltüntetett – előfizetési díj előzetes megfizetése szükséges, ide nem értve az esetleges próba-előfizetés, illetve az esetleges kupon időszak időtartamát. Felhívjuk a figyelmed, hogy RTL+-ra vonatkozó jogviszonyt (előfizetést) kizárólag a Honlapon tudsz létesíteni, mellyel vállalod, hogy az RTL+ igénybevétele az esetleges próba-előfizetés, illetve az esetleges kupon időszak időtartamán túl fizetési kötelezettséggel jár.
 2. Az RTL+-t akkor vagy jogosult igénybe venni, ha 18. életéved betöltötted.
 3. Az RTL+ első alkalommal történő igénybevételekor, első előfizetésedkor külön tájékoztatásban meghatározott időtartamú próba-előfizetést biztosíthatunk, amelyet díjmentesen nyújtunk számodra.
 4. Az RTL+-ra történő előfizetésed esetére külön tájékoztatásban meghatározott díjmentes kupon időszakot biztosíthatunk. A kupon időszakra való jogosultságot az ajánlat részletes feltételeiben határozzuk meg. Az esetleges kupon aktiválására kizárólag az aktuális tájékoztatásban foglaltak szerint van lehetőség.
 5. Az előfizetés – ideértve az esetleges próba-előfizetést, illetve az esetleges kupon időszakot is – feltétele, hogy megadd a bankkártya adataidat az általunk megbízott Worldline S.A. szolgáltatónak. A megadott bankkártya adatok a szokásos gyakorlatnak megfelelően ellenőrzésre kerülnek.
 6. Próba-előfizetés, illetve kupon időszak esetén amennyiben a próba-előfizetésed, illetve kupon időszakod nem mondod le legkésőbb a próba-előfizetésed, illetve kupon időszakod lejártát megelőzően legalább 1 nappal, a próba-előfizetésed, illetve kupon időszakod automatikusan átalakul határozatlan idejű előfizetéssé, amely kapcsán az előfizetésednek megfelelő visszatérő jellegű (rendszeres) előfizetési díj fizetési kötelezettséged keletkezik és azt jelen Felhasználási Feltételekben foglaltak szerint köteles vagy megfizetni. Tájékoztatunk, hogy a próba-előfizetés, illetve kupon időszak lejárta előtt bármikor lemondhatod előfizetésed, azonban ahhoz, hogy a próba-előfizetésed, illetve kupon időszakod ne alakuljon át határozatlan idejű előfizetéssé, az előbbiek szerinti határidőt be kell tartanod. Ha további részleteket szeretnél megtudni a próba-előfizetéseddel, illetve kupon időszakoddal kapcsolatban, beleértve a próba-előfizetés, illetve kupon időszak lejártának dátumát, kérjük, látogass el a Honlapon a „Profilom” alatt az Áttekintés menü, Aktivált szolgáltatásaim almenüpontban szereplő információkért. A próba-előfizetés, illetve kupon időszak lejártáról, illetőleg a díjfizetéses időszak kezdetéről külön értesítést nem küldünk.
 7. Felhívjuk a figyelmed, hogy ugyanazon felhasználói fiókkal csak egy alkalommal lehetsz jogosult bármilyen időtartamú, bármely elnevezésű díjmentes RTL+ időszakra (pl. RTL+ próba-előfizetésre vagy RTL+ kupon időszakra), kivéve, ha az aktuális ajánlat szerint az RTL+ próba-előfizetést és / vagy az RTL+ kupon időszakot nem csak új előfizetők számára tesszük elérhetővé. Kérjük, mindig alaposan olvasd el a kapcsolódó tájékoztatást a jogosultság kapcsán!
 8. Amennyiben egy felhasználói fiókkal már igénybe vettél korábban díjmentes időszakot, azaz akár próba-előfizetést, akár kupon időszakot, úgy ezen felhasználói fiókkal történő esetleges új előfizetésed esetén az RTL+ igénybevételére díjmentes időszak lehetősége nélkül, az előfizetési díj sikeres teljesítését követően vagy jogosult, kivéve, ha az aktuális ajánlat szerint az RTL+ próba-előfizetést és / vagy az RTL+ kupon időszakot nem csak új előfizetők számára tesszük elérhetővé. Felhívjuk továbbá a figyelmed, hogy ugyanazon bankkártyával csak egy alkalommal lehetsz jogosult bármilyen időtartamú RTL+ próba-előfizetésre, illetve kupon időszakra, így amennyiben egy bankkártyával már igénybe vételre került korábban próba-előfizetés, vagy kupon időszak, azonban ugyanezen bankkártya esetlegesen más felhasználói fiókkal történő előfizetés esetén is megadásra került, úgy ezen felhasználói fiókkal az RTL+ igénybevételére próba-előfizetési, és kupon időszak lehetőség nélkül, a sikeres előfizetési díj teljesítését követően nyílik jogosultság, kivéve, ha az aktuális ajánlat szerint az RTL+ próba-előfizetést és / vagy az RTL+ kupon időszakot nem csak új előfizetők számára tesszük elérhetővé.
 9. Amennyiben meglévő előfizetési konstrukciódtól eltérő más előfizetési konstrukció is megtalálható kínálatunkban, és a meglévő helyett másikra váltanál, a meglévő előfizetési konstrukciódat jelen ÁSZF-ben foglaltak szerint le kell mondanod és a választott előfizetési konstrukcióra elő kell fizetned. Ebben az esetben a meglévő előfizetési konstrukciód annak fordulónapjáig fennmarad, a választott új előfizetési konstrukciód pedig a fordulónappal kezdődik, mely fordulónapon kerül a választott új előfizetési konstrukciódhoz tartozó előfizetési díj első alkalommal levonásra, kivéve, ha az aktuális tájékoztatás eltérően rendelkezik.
 10. Az előfizetésed fordulónapja havi előfizetés esetén a határozatlan idejű előfizetésed kezdetének napjára tekintettel (számának megfelelő) meghatározott nap a hónapban. Ha ilyen nap nincs minden hónapban, akkor a fordulónap ezen hónapokban az adott hónap utolsó napja. Éves előfizetés esetén az előfizetésed fordulónapja a határozatlan idejű előfizetésed kezdetének napjára tekintettel (hónapjának és számának megfelelő) meghatározott nap az évben. Ha nincs ilyen nap minden évben, akkor a fordulónap ezen években az adott hónap utolsó napja. Határozatlan idejű előfizetésed kezdetének napja próba-előfizetésre, illetve kupon időszakra való jogosultság esetén a próba-előfizetésed, illetve kupon időszakod határozatlan idejű előfizetéssé átalakulásának napja, egyéb esetben az előfizetésed első napja, tehát amikor az előfizetési díjat először megfizetted.
 11. Az előfizetési díjat egyoldalúan állapítjuk meg és időről-időre egyoldalúan módosíthatjuk, azonban a díjakban bekövetkezett változtatások csak 30 nappal azután lépnek hatályba, hogy azokról neked értesítést küldünk.
 12. Amennyiben az RTL+ kapcsán az előfizetésed lemondása nem történik meg az előfizetésed fordulónapját megelőzően legalább 1 nappal (illetve a próba-előfizetésed vagy kupon időszakod lejártát megelőzően legalább 1 nappal), azzal felhatalmazást kapunk arra, hogy a következő előfizetési időszakhoz tartozó előfizetési díjat felszámítsuk.
 13. Az előfizetési díj az RTL+ igénybevételének adóval megnövelt teljes összegeként kerül feltüntetésre, amely az előfizetési időszakra vonatkozó valamennyi költséget tartalmazza.
 14. Az RTL+ eléréséhez szükséges előfizetési díj megfizetéséhez a bankkártya adataidat kell megadnod az általunk megbízott Worldline S.A. szolgáltatónak. Az előfizetési díj megfizetéséhez szükséges adataid kezeléséről bővebb információkat az Adatvédelmi tájékoztatóban találsz.
 15. Az RTL+ igénybevétele esetén kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy az előfizetési díj összegével az általunk megbízott szolgáltató a bankszámládat határozatlan idejű előfizetésed kezdetének napján, valamint ezt követően előfizetési konstrukciódhoz kapcsolódó gyakorisággal fordulónaponként automatikusan megterhelje, mindaddig, amíg az RTL+-ra vonatkozó szerződésed meg nem szűnik.
 16. Az előfizetési díj megfizetése kizárólag a Honlapon keresztül, az általunk megbízott szolgáltató által működtetett rendszerben elfogadható, magyar kibocsátású bankkártyával történhet (Visa, Mastercard). Banki átutalás, készpénzes fizetés, vagy egyéb fizetési mód nem lehetséges.
 17. Az RTL+ használatát minden esetben a visszaigazolt sikeres fizetési tranzakció esetén biztosítjuk. Amennyiben sikertelen fizetési tranzakció kerül visszaigazolásra, az RTL+ igénybevételére nem vagy jogosult. Esetleges próba-előfizetést, illetve kupon időszakot a sikeres bankkártya adatok ellenőrzését követően biztosíthatunk.

V. Chromecast funkció

 1. A Chromecast funkció a Szolgáltatások Felhasználói számára elérhető, míg tájékoztatunk, hogy az AirPlay tükrözés nem.
 2. Ahhoz, hogy a Szolgáltatásokban található műsorokat telefonodról / tabletről / számítógépről a Chromecast funkció segítségével ki tudd tenni a TV készülékre, szükséged lesz egy Chromecast eszközre.
 3. A Chromecast eszköz egy médiatartalom átviteli készülék, amely HDMI porton keresztül csatlakoztatható a TV készülékhez. A Chromecast eszköz mobil alkalmazással telepíthető, melynek lépései a készülék használati útmutatójában részletesen le vannak írva.
 4. Fontos, hogy a Chromecast eszköznek ugyanarra a wifi hálózatra kell kapcsolódnia, amelyhez a fő eszköz is kapcsolódik. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a Chromecast gomb automatikusan megjelenik a Honlap vagy a mobil applikáció felhasználói felületén.
 5. Nem vállalunk felelősséget a Chromecast eszközökért, azok megfelelő működéséért.

VI. Gyereksarok

 1. Az RTL+ Active-on és RTL+-on keresztül a főmenüből elérhető funkció (a továbbiakban: Gyereksarok funkció), melybe belépve gyerekeknek készített elrendezés, tartalmak és menüpontok jelennek meg, ahol a legkisebbek is biztonságosan kalandozhatnak a korcsoportok szerint felosztott tartalmak között.

VII. Szülői felügyelet

 1. A Szolgáltatások használata során hatékony műszaki megoldást alkalmazunk a kiskorúak védelme érdekében a „Profilom" menüben található „Szülői felügyelet” funkció biztosításával, mely használatával kiválaszthatod, hogy milyen korhatáros tartalmakat szeretnél korlátozni, amelyek a beállítástól kezdve csak a megadott jelszóval nézhetők meg.
 2. Nem garantáljuk, hogy a tartalmak besorolásai pontosak. Előfordulhat, hogy a Szülői Felügyelet nem mindig korlátozza teljes körűen az összes olyan tartalmat, amelyet kifogásolhatónak tartasz, többek között akkor, ha nem értesz egyet a tartalom korhatár-besorolásával.
 3. Ha úgy döntesz, hogy megtekintesz, vagy másnak engedélyezed, hogy hozzáférjen vagy megtekintsen bármilyen általános célközönségnek szánt tartalmat a Szolgáltatásokon, úgy tudomásul veszed, hogy olyan tartalomnak lehettek kitéve, amely meztelenséget, szexuális tevékenységet, erőszakot, durva nyelvezetet, alkoholt, kábítószert vagy kábítószer-használatot, dohányzást, vagy más hasonló, kiskorú nézőkre ártalmas elemet tartalmazhat. Kizárólag Te felelsz a felhasználói fiókod használatának ellenőrzéséért és felügyeletéért, beleértve a mások általi használatot is.

VIII. Letöltések (kizárólag RTL+ Active és RTL+ esetén)

 1. Ha az RTL+ Active-ot és RTL+-t mobil applikáción keresztül használod, úgy egyes tartalmakat (a továbbiakban: Letölthető Tartalom) jogosult vagy ideiglenesen letölteni. Ezáltal a letöltés funkció segítségével akkor is meg tudod nézni az adott tartalmat, amikor nincs hálózati kapcsolatod.
 2. A tartalom letöltéséhez győződj meg arról, hogy rendelkezel hálózati kapcsolattal, és jelentkezz be az RTL+ Active-ba vagy RTL+-ba mobil applikáción keresztül. Válaszd ki a letölteni kívánt epizódot vagy filmet, és koppints a „Letöltés” ikonra (a Gyereksarok funkció használatakor a „Letöltés” funkció nem elérhető).
 3. Szabályozhatjuk/módosíthatjuk (Felhasználó és eszköz tekintetében is) a megengedett Letölthető Tartalom mennyiségét, valamint az egyes Letölthető Tartalmak lejárati szabályait. A Szolgáltatásokban a videótartalmak mellett található „Letöltés” ikon jelzi, hogy az adott videótartalom letölthető-e. A Letöltött Tartalmakat jelenleg a Letöltött Tartalom elindításától számított 48 órán belül, legfeljebb azonban 30 napig lehet megtekinteni a „Letöltések” menüpont alatt.

IX. Szerzői jogok

 1. A Szolgáltatásokban közzétett valamennyi tartalom szerzői jogi védelem alatt áll, amely a jogi védelem jogosultjának szellemi alkotását képezi a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény szerint.
 2. A Szolgáltatások bármely tartalmának (ideértve különösen a Szolgáltatásokban található összes szöveg, kép, grafika, logó, embléma, fotó, hang- és videó anyag vagy ezek állóképei) illegális letöltése, másolása, többszörözése, nyilvánossághoz közvetítése, avagy azok bármely egyéb módon történő jogellenes felhasználása a hatályos jogszabályok szerint bűncselekménynek minősül. Nem kerülheted meg továbbá a Szolgáltatások területi korlátozásait. A Szolgáltatások, illetve annak tartalmainak kizárólag a magánjellegű, fogyasztónak minősülő természetes személyek általi jelen Felhasználási Feltételekben engedélyezett használatához (azaz megtekintéséhez és a Letölthető Tartalom VIII. pont szerinti letöltéséhez) járulunk hozzá, bármiféle kereskedelmi, üzleti célú, vagy bármely olyan felhasználáshoz, amely jövedelemszerzés célját közvetlenül vagy közvetve szolgálja, illetve nyilvános felhasználáshoz az előzetes, írásbeli hozzájárulásunk szükséges. Az engedély megadásáról, megtagadásáról, visszavonásáról és az engedély további feltételeiről egyedileg, saját hatáskörben döntünk. Ennek megfelelően tiszteletben kell tartanod a tartalomhoz kapcsolódó összes szerzői és egyéb jogot, és nem változtathatod meg vagy módosíthatod a tartalmat.
 3. A Szolgáltatásoknak mindig csak a legutolsó frissített verziójának felhasználására vagy jogosult, a legutolsó frissített verziót megelőző verziók felhasználására az új verzió Nálad történő telepítését vagy frissítését követően már nem vagy jogosult.
 4. A Szolgáltatások forráskódja nem kerül átadásra részedre, nem vagy jogosult a forráskód megismerésére. Nem vagy jogosult továbbá a Szolgáltatások, vagy annak bármely részének módosítására, a forráskód többszörözésére és fordítására még annak biztosítása érdekében sem, hogy a Szolgáltatások a meglévő számítástechnikai rendszereiddel megfelelően kompatibilisek legyenek és együttműködjenek. Nem vagy jogosult arra, hogy a Szolgáltatások forráskódját visszafejtsd, visszafordítsd, átdolgozd, feldolgozd, többszörözd, feltörd és nem vagy jogosult a Szolgáltatások működésének és belső felépítésének elemzésére sem.
 5. Kizárólag a Szolgáltatások egyes, regisztráció nélkül is elérhető tartalmait vagy jogosult embedelt videó formájában a saját weboldaladon, közösségi oldaladon közzétenni, és ezt kizárólag oly módon teheted meg, hogy annak tartalmát nem változtathatod meg. A jelen Felhasználási feltételek elfogadásával tudomásul veszed, hogy a Szolgáltatásainkból átvett tartalmak saját weboldaladon, közösségi oldaladon történő elhelyezéséért és az átvett tartalom korhatári és egyéb kategorizálásáért kizárólag Te vagy felelős. A nem megfelelő kategorizálás miatt felmerülő károkért és bírságokért a felelősségünket kizárjuk.
 6. A fentiektől eltérő módon vagy mértékben történő átvétel szerzői jogot sért, és minden esetben jogi következményeket von maga után.
 7. Tájékoztatunk, hogy a Szolgáltatások DRM rendszeren keresztül működnek, amely rendszer a Felhasználók részére nem engedélyezett felhasználások megelőzésére, illetve megakadályozására szolgál. A hálózaton alkalmazzuk a végpont-végpont szintű jogosultság ellenőrzés, az elszámoltathatóság és auditálhatóság biztosítása védelmi funkciókat.

X. Szavatosság és felelősség

 1. Nem szavatoljuk, hogy a Szolgáltatásokba történő belépés, a Szolgáltatások letöltése, vagy a Szolgáltatások használata mindenkor zavartalan, megszakítás- és hibamentes lesz, úgyszintén nem szavatoljuk, hogy bármely, a Szolgáltatásokon megjelenő, vagy az ezeken keresztül elérhető anyag mindenkor hiba, vírus, illetve bármilyen egyéb káros tartalomtól mentes lesz, továbbá nem vállalunk felelősséget az internetkapcsolatod minőségéből, hibájából, megszakadásából eredő szolgáltatás-kimaradásért, a Szolgáltatások igénybevételéhez szükséges eszközeidben előforduló hibák vonatkozásában.
 2. Kizárjuk a felelősséget bármilyen pontatlan információból, zavarból, a Szolgáltatások elérhetetlenségéből, letöltéséből, használatából vagy egyéb eseményből eredő közvetlen (pl. számítógép meghibásodása) vagy közvetett károkért (pl. elmaradt haszon), ugyanakkor mindent megteszünk a gyors adatcsere, valamint a legjobb minőségű kép-és hangminőség érdekében. Ennek megfelelően vállalod, hogy a Szolgáltatásokat kizárólag saját felelősségedre használod, a Szolgáltatásokban található anyagokat kizárólag saját felelősségedre tekinted meg.
  Az esetleges Szolgáltatás szünetelés esetén mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Szolgáltatás mielőbb újra elérhető legyen, de nem vállalunk szavatosságot a helyreállítás tekintetében.
 3. A Szolgáltatásokban található külső hivatkozások (pl. bannerek, layerek) követésével letöltött tartalom nem áll a befolyásunk alatt, így az azokra történő kattintásból eredő bármilyen kárért való felelősségünket kizárjuk. Felhívjuk a figyelmedet, hogy ha ilyen ugrópontokra kattintasz, olyan más szolgáltatók oldalaira kerülsz át, mely oldalak nem állnak és nem is állhatnak ellenőrzésünk alatt, ezért ezen oldalak adatközléséért, tartalmáért, működéséért, személyiségi jogokkal kapcsolatos eljárásáért, illetve az ezen oldalak látogatása kapcsán esetlegesen keletkezett bárminemű káraidért semmiféle felelősséget nem vállalunk. Amennyiben ezen tartalmak vélhetőleg jogsértőek és ezt felénk jelzed, saját belátásunk szerint ezen külső hivatkozásokat törölhetjük vagy módosíthatjuk.

XI. A Szolgáltatások szünetelése

 1. Tájékoztatunk, hogy jogosultak vagyunk a Szolgáltatások, illetve a Honlap, valamint az egyes eszközökön a Szolgáltatások elérését lehetővé tevő applikációk karbantartása érdekében a Szolgáltatások, illetve a Honlap, valamint bármely applikáció elérését, illetve használatát ideiglenesen szüneteltetni, amely esetben nem jár kártérítés és nem élhetsz díjvisszafizetési igénnyel a Szolgáltatások karbantartása céljából szükséges kimaradások időtartamára.
 2. Kizárjuk a felelősségünket a vis maior esemény miatti hibáért, illetve a Szolgáltatások során felmerülő minden olyan hibáért, amely harmadik felek által nyújtott szolgáltatás hibájából vagy az érdekkörödben felmerülő hibából következik be, ebben az esetben a Szolgáltatások szünetelése esetén a szünetelés időtartama alatt az igénybevétel korlátozására történő hivatkozással kártérítési vagy díjvisszafizetési igénnyel nem élhetsz. Különösen nem felelünk az alábbiakért (nem kimerítő felsorolás):
  1. Az internet/mobilszolgáltatód által okozott kimaradás vagy technikai hiba;
  2. A Szolgáltatások használatához igénybe vett készülékeden ejtett, gyártó által megtiltott módosítások miatti kiesés;
  3. Mások által elhelyezett romboló alkalmazások vagy programok (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek);
  4. Bármely olyan esemény vagy történés, amely akaratunktól függetlenül következik be, és amelyet megelőzni vagy elhárítani kellő gondossággal nem tudunk, és amely a vállalt kötelezettségünk teljesítését korlátozza vagy lehetetlenné teszi (pl. tűz, árvíz, háború, járvány, sztrájk).

A nem támogatott eszközön fellépő problémákat nem tekintjük meghibásodásnak, így ilyen esetekben semmilyen kötelezettség vagy felelősség nem terhel minket.

XII. A Szolgáltatásokra vonatkozó szerződés megszűnése, módosítása

 1. Fenntartjuk a jogot, hogy a már teljesített előfizetési díj visszafizetése nélkül a regisztrációdat – ideértve az rtl.hu honlapon, illetve RTL.hu applikációban (korábbi nevén: RTL24 applikáció) létrehozott regisztrációdat/felhasználói fiókodat is, amennyiben ezen keresztül veszed igénybe Szolgáltatásunkat – töröljük – illetve annak szolgáltatója törölje –, bármely Szolgáltatáshoz való hozzáférést korlátozzuk, vagy előfizetésed azonnali hatállyal megszüntessük, amennyiben valótlan adatot szolgáltatsz vagy a szükséges adatokat hiányosan adod meg részünkre, illetve a jelen Felhasználási Feltételekben foglalt bármely előírást megsérted, valamint akkor is, ha a Szolgáltatásokat visszaélésszerűen használod vagy használtad, vagy bármilyen más visszaélést, jogsértést követsz el. Fenntartjuk magunknak továbbá a jogot, hogy amennyiben a regisztrációd adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az ezekkel az adatokkal kapcsolatos szerződéseket érvénytelennek minősítsük és a teljesítésüktől eltekintsünk.
 2. A regisztrációt követően bármikor törölheted a felhasználói fiókodat, amellyel egyidejűleg töröljük a felhasználói fiókhoz tartozó adatokat az adatbázisból.
 3. Felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben az rtl.hu honlapon, illetve RTL.hu applikációban (korábbi nevén: RTL24 applikációban) létrehozott regisztrációdat/felhasználói fiókodat törlöd, azonban Szolgáltatásainkat ezen keresztül veszed igénybe, úgy az a felhasználói fiókod törlésének minősül a Szolgáltatások kapcsán is és a XII. pontban foglaltak – amennyiben eltérő rendelkezést nem tartalmaz – értelemszerűen irányadók.
 4. Felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben felhasználói fiókodban Kód aktiválására sor került, a regisztrációd törlésére csak a Kód műsorterjesztőd általi deaktiválását követően van lehetőséged, amellyel kapcsolatban műsorterjesztőddel szükséges a kapcsolatot felvenned. A Kód deaktiválásával a Kód érvényét veszti, az újabb felhasználói fiókban már nem használható fel, esetleges új regisztráció esetén a műsorterjesztődtől új Kódot kell kérned, amennyiben az RTL+ Active-ot ismét igénybe kívánod venni.
 5. Tájékoztatunk, hogy amennyiben rendelkezel RTL+-ra vonatkozó előfizetéssel, regisztrációd törlésére a Honlapon és a mobil applikációban csak az előfizetés lemondását követően van lehetőséged, melyre kizárólag a Honlapon az Áttekintés menü, Aktivált szolgáltatásaim almenü Előfizetések kezelése pontban van módod.
 6. Tájékoztatunk továbbá, hogy amennyiben a regisztrációd törlését az rtl.hu honlapon teszed meg, anélkül, hogy ezt megelőzően az RTL+-ra vonatkozó előfizetésedet (ideértve az esetleges kupon időszakot is) lemondanád, a regisztrációd törlése ellenére az előfizetési díj összegével bankszámlád fordulónaponként megterhelésre kerül. Kérjük, ezért fokozottan ügyelj arra, hogy az rtl.hu honlapon történő regisztrációd törlését megelőzően az előfizetésed minden esetben mondd le a Honlapon az Áttekintés menü, Aktivált szolgáltatásaim almenü, Előfizetések kezelése pontban található Lemondás gombra kattintva! Amennyiben erre mégsem kerülne sor, keresd fel mihamarabb ügyfélszolgálatunkat a XV.1. pontban foglalt elérhetőségek valamelyikén.
 7. Az előfizetés (ideértve az esetleges kupon időszakot is) lemondásának felelőssége Téged terhel, amennyiben ez nem történik meg a megfelelő módon és időben, minden felelősségünket kizárjuk az előfizetési díj levonásával kapcsolatban.
 8. Az egyértelműség kedvéért tájékoztatunk, hogy a regisztrációd törlését követően nem éred el a regisztrációhoz kötött Szolgáltatásainkat és a már teljesített esetleges előfizetési díj nem kerül részedre visszafizetésre.
 9. Amennyiben az RTL+-ra vonatkozó szerződésed kívánod megszüntetni, az előfizetésed lemondására irányuló nyilatkozatodat kizárólag a Honlapon a z Áttekintés menü, Aktivált szolgáltatásaim almenü, Előfizetések kezelése pontban található Lemondás gombra kattintva teheted meg, amely velünk közöltnek minősül.
 10. Lemondásoddal a próba-előfizetés lemondása esetén a próba-előfizetésed lejártával, kupon időszak lemondása esetén a kupon aktiválás napjának megfelelő következő havi fordulónappal (függetlenül attól, hogy milyen időtartamú kupon került beváltásra), határozatlan idejű előfizetői jogviszonyod esetén az előfizetési díjjal még nem rendezett időszaktól az előfizetésed fordulónapjával szünteted meg előfizetésed, előfizetésed eltérő időpontú megszüntetésére, valamint a már megfizetett előfizetési díj visszatérítésére – ha esetleg meggondoltad volna magad – korábbi lemondásod esetén sincs mód. Ismételten felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben a próba-előfizetésed, illetve kupon időszakod lejártát megelőzően legalább 1 nappal, illetve az előfizetésed fordulónapját megelőzően legalább 1 nappal nem mondod le az előfizetésed, úgy felhatalmazást kapunk arra, hogy a következő előfizetési időszakhoz tartozó előfizetési díjat felszámítsuk. Felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben a kupon időszak teljes időtartama alatt szeretnéd élvezni az RTL+-t, de nem kívánsz előfizetési díjat fizetni, úgy az előfizetésed csak a díjmentes időszak utolsó hónapjában mondd le. A kupon többszöri aktiválására, részletekben történő felhasználására nincs lehetőség!
 11. Amennyiben a meglévő előfizetési konstrukciód folytatására a fordulónapot követően nincs lehetőség, tekintettel arra, hogy azt megszüntetjük, úgy jogunk van az előfizetésed fordulónapjával történő megszüntetésére, azzal, hogy ebben az esetben az előfizetési konstrukció megszüntetéséről megfelelő időben értesítünk.
 12. Az előfizetésed mindaddig fennmarad, és az RTL+-t elérheted – feltéve, hogy regisztrációdat nem törölted –, amíg az előfizetési díjat megfizetted, tehát RTL+-szal elérhető tartalmainkat egészen a lemondott/megszüntetett előfizetésed fordulónapjáig megtekintheted. Amennyiben a próba-előfizetésed, illetve kupon időszakod alatt történt a lemondásod, a próba-előfizetésed, illetve a kupon időszakod a próba-előfizetés, illetve legfeljebb a kupon időszak időtartamának lejártáig fennmarad.
 13. Amennyiben Apple fiókoddal regisztráltál, illetve létesítettél RTL+ előfizetést, azonban nem engedélyezted számunkra az Apple fiókodban megadott e-mail címed láthatóságát, és Apple fiókodban megadott e-mail címeddel (azaz az e-mail címed megadásával) külön is regisztráltál, illetve létesítettél RTL+ előfizetést úgy – mivel ez esetben két külön regisztrációval/felhasználói fiókkal, illetve RTL+ előfizetéssel rendelkezel – kérünk, hogy fokozottan ügyelj arra, hogy valós szándékod szerint töröld egyik, másik vagy mindkettő felhasználói fiókodat, illetve szüntesd meg egyik, másik vagy mindkettő RTL+ előfizetésedet. Kizárjuk minden felelősségünket, amely abból ered, hogy az ÁSZF-ben foglalt figyelemfelhívásaink ellenére az Apple fiókoddal, illetve az Apple fiókodban megadott e-mail címeddel esetlegesen duplán regisztráltál/hoztál létre felhasználói fiókot, illetve létesítettél RTL+ előfizetést, illetve nem a valós szándékod szerint törölted egyik, másik, vagy mindkettő felhasználói fiókodat, illetve szüntetted meg egyik, másik vagy mindkettő RTL+ előfizetésedet.
 14. Tájékoztatunk, hogy amennyiben az RTL+ előfizetési díjának megfizetésével 6 napos késedelembe esel, az RTL+-ra vonatkozó előfizetésedet azonnali hatállyal megszüntethetjük.
 15. Felhívjuk figyelmed, hogy amennyiben az előfizetési díjjal az általunk megbízott szolgáltató bankszámládat nem tudja megterhelni a határozatlan idejű előfizetésed kezdetének napján, valamint az előfizetésed fordulónapjával – tekintettel arra, hogy bankszámládon nem állt rendelkezésre elegendő összeg, illetve bankkártyád lejárt – úgy, amennyiben RTL+-ra vonatkozó előfizetésed a továbbiakban is fenn kívánod tartani, a Profilom menüben legkésőbb a sikertelen megterheléssel érintett napot követő 5 napon belül meg kell adnod ismételten bankkártya adataidat az általunk megbízott Worldline S.A. szolgáltatónak. A megadott bankkártya adatok a szokásos gyakorlatnak megfelelően ellenőrzésre kerülnek.
 16. A kizárólag RTL+-ra vonatkozó előfizetés lemondása, illetve megszüntetése esetén a szerződés megszűnésével a regisztrációd, illetve a regisztrációhoz általad megadott személyes adatok nem kerülnek törlésre, az egyéb Szolgáltatásokat továbbra is zavartalanul élvezheted.
 17. A Szolgáltatásainkra vonatkozó jogviszony létesítésével kijelented és kifejezetten úgy nyilatkozol, hogy a Szolgáltatások nyújtására irányuló szerződés teljesítését, azaz a tartalmak elérhetővé tételét azonnal kezdjük meg, mellyel egyidejűleg tudomásul veszed, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíted az indokolás nélküli elállási jogodat.
 18. Jelen ÁSZF egyoldalú módosításának alapjául szolgáló legfőbb okok lehetnek a következők: jogszabályok, szabályozói ajánlások, magatartási kódexek változása, bírósági ítéletek, hatósági és békéltető testületi határozatok (beleértve a kiskorúak védelmével kapcsolatos szabályok és ajánlások, gyakorlatok változását is); szellemi tulajdonnal kapcsolatban szükséges változtatások, így a műsorszámok bemutatását lehetővé tevő szerződések lejárata vagy módosítása, a szerzői jogi jogosult vagy jogkezelő szervezet döntéseinek változása; a fogyasztói panaszok csökkentése miatt szükségessé váló módosítások; informatikai biztonsági és műszaki védelmi intézkedések miatt szükséges módosítások; a Szolgáltatásunk gazdaságosságának fenntartása miatt szükséges módosítások; a Szolgáltatás elérhetőségével és a felhasználói élmény javításával összefüggő módosítások, funkcióbővítés, illetve funkciócsökkentés és technikai feltételek változásai, frissítések miatt szükséges módosítások; a fizetési lehetőségekkel, illetve a díjjal összefüggésben szükségessé váló módosítások; az előfizetés időtartamával összefüggő módosítások; az egyes szolgáltatási csomagok jellemzőinek változásai miatt szükségessé váló módosítások; a vállalatunkra irányadó arculati és márkanévvel kapcsolatos változások.

XIII. Technikai és egyéb feltételek

 1. A Szolgáltatásokat internetes eléréssel rendelkező számítógépen (PC/Mac), valamint Android, iOS operációs rendszerű mobileszközökön (mobiltelefon, tablet), kizárólag Magyarország területéről Vodafone TV médiaboxon, valamint az előbbieken felül az RTL+-t kizárólag Magyarország területéről LG Okos TV-n, Android TV-n és PlayStation®4-en keresztül is igénybe tudod venni. Felhívjuk azonban a figyelmed, hogy az egyes eszközökön (készülékeken) az egyes Szolgáltatások tartalmi kínálata eltérő lehet, vagyis adott szolgáltatáshoz tartozó tartalmak elérhetősége eszközönként változhat, mely esetekben semmilyen kötelezettség vagy felelősség nem terhel minket.
 2. A Szolgáltatások használatával tudomásul veszed, hogy a Szolgáltatások használatához internet hozzáférés szükséges, és a Szolgáltatások igénybevétele adatforgalmat generál. A hálózati adatforgalomból származó költségek Téged terhelnek. Az egyértelműség kedvéért tájékoztatunk, hogy Szolgáltatásunk internet hozzáférést nem tartalmaz.
 3. A Szolgáltatások kompatibilitásával és interoperabilitásával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatunk:
  - Támogatott böngészők: Chrome Android 106+, Chromium browsers 106+4, Edge 106, Edge 105, Firefox 105, Firefox 104, Firefox 102, Safari iOS 16.0, Safari iOS 15.6, Safari iOS 15.5, Safari iOS 15.4, Safari iOS 15.2-15.3, Safari iOS 15.0-15.1, Safari iOS 14.5-14.8, Safari iOS 14.0-14.4, Safari iOS 13.4-13.7, Safari iOS 13.3, Safari iOS 13.2, Safari iOS 13.0-13.1, Opera 90, Safari 16.0, Safari 15.6, Safari 15.5, Safari 15.4, Safari 15.2-15.3, Safari 15.1, Safari 15, Safari 14.1, Safari 14, Safari 13.1, Safari 13, Samsung 18.0
  - Android operációs rendszer esetén a Szolgáltatások minimum Android 5.1., és azt meghaladó verziószámú operációs rendszerrel rendelkező készülékeken futtathatók.
  - iOS operációs rendszer esetén a Szolgáltatások minimum 14.8.1 és azt meghaladó verziószámú operációs rendszerrel rendelkező készülékeken futtathatók.
  - Médiabox esetén a Szolgáltatások Vodafone TV médiaboxon futtathatók.
  - LG okostv esetén az RTL+ minimum WebOs 4.0+ 2018 verziószámú és attól újabb készüléken futtatható.
  - Android TV esetén az RTL+ az Android operációs rendszer legfrissebb 3 verziója közül valamely verzióval rendelkező készüléken futtatható.
  - PlayStation®4 esetén az RTL+ PlayStation®4 konzolon futtatható.
 4. Tájékoztatunk, hogy a videószolgáltatás minősége (képfelbontás) alkalmazkodik az általad elért internetkapcsolat sebességhez, azaz kisebb sávszélesség esetén kisebb felbontású képet érhetsz el. Ahhoz, hogy a Szolgáltatásokat el tudd érni, a mindenkori letöltési sebességed minimumértékének: 1 Mbit/s kell lennie, azonban a minél jobb felhasználói élmény érdekében javasoljuk a 3Mbit/s letöltési sebességet. Amennyiben az internetkapcsolat sebességed az előzőekben előírt értéket nem éri el, nem tudunk felelősséget vállalni a Szolgáltatások megfelelő működéséért, az ebből adódó minden felelősségünket kizárjuk.
 5. Tájékoztatunk és a jelen Felhasználási feltételek elfogadásával kifejezetten elfogadod, hogy amennyiben VPN-t (virtual private network) használsz, a Szolgáltatásokat nem éred el.
 6. Tájékoztatunk továbbá, hogy a Szolgáltatásokat az egyéb feltételek teljesítésén túlmenően kizárólag a Felhasználási feltételekben szereplő tárgyi és technikai követelmények teljesítése esetén tudod igénybe venni. Kizárjuk a felelősségünket minden olyan igény kapcsán, amely abból ered, hogy a tárgyi és technikai követelményeket nem tudod teljesíteni vagy nem teljesíted.
 7. A Szolgáltatásokhoz biztosított funkciók eszközönként eltérőek lehetnek. Kérjük, rendszeresen ellenőrizd a követelményeket, mivel bármikor jogosultak vagyunk a Szolgáltatások, illetőleg azok elérése kapcsán technikai változtatásokat bevezetni, a támogatott eszközök körét bővíteni, szűkíteni.
 8. Ismételten felhívjuk a figyelmedet arra, hogy nem érhető el minden tartalom valamennyi Felhasználó számára minden kompatibilis eszközön. Bizonyos tartalmakhoz való hozzáférés - az igénybe vett szolgáltatás típusán túl - függhet a földrajzi helyzetedtől, attól, hogy képes vagy-e internetkapcsolatot fenntartani, vagy elegendő sávszélességgel rendelkezel-e, valamint a Szolgáltatások igénybevételéhez használt eszközöktől, technikai adottságoktól.

XIV. A Szolgáltatások karbantartása

 1. A Szolgáltatásokat a saját döntési jogkörünkben, általunk meghatározott időközönként, módon, tartalommal és gyakorisággal tartjuk karban és frissítjük. A Szolgáltatások frissített, új verziójának kiadásáról regisztrált e-mail címeden keresztül tájékoztathatunk. A karbantartások igénybevételére jogosultak vagyunk harmadik személyt igénybe venni.
 2. Tudomásul veszed és kifejezetten elfogadod, hogy az előző pontban meghatározott karbantartás, frissítés során távoli online eléréssel kapcsolatot teremthetünk a Szolgáltatások használatához és futtatásához igénybe vett eszközeiddel és hálózatoddal, és ezen eszközökkel és hálózattal adatkommunikációt folytathatunk, amely során személyes és üzleti adatokat nem tartalmazó adatok kerülhetnek átvitelre az eszközeidből és hálózatodból az eszközök azonosítása céljából. Ezen adatkommunikációt és adatátvitelt kifejezetten elfogadod és vállalod, hogy azt folyamatosan lehetővé teszed. Vállaljuk, hogy a fenti módon birtokunkba került adatokat csak és kizárólag a karbantartási tevékenységünk végzéséhez használjuk fel, azokat illetéktelen harmadik személynek nem adjuk ki és ahhoz ilyen személyeknek hozzáférést nem engedünk, azokat szigorúan titokban tartjuk és gondoskodunk ezen adatok titokban maradásáról, továbbá vállaljuk, hogy ezen adatokat haladéktalanul töröljük, amennyiben az adatkezelés célja megvalósult.
 3. A jelen Felhasználási Feltételek alkalmazásában frissítésnek minősül minden olyan, a Szolgáltatások bármely részét, elemét érintő módosítás, amelynek célja a Szolgáltatások naprakészen tartása, karbantartása, valamely már létező funkciójának előnyösebben működő biztosítása, frissítése az adott szolgáltatás rész, illetve rendszer elem módosítása, illetve kijavítása útján, ideértve különösen a Szolgáltatások környezetét képező egyéb szoftverek (pl.: operációs rendszer) módosulása folytán szükséges módosításokat.
 4. Saját döntési jogkörünkben meghatározott gyakorisággal, módon, időpontban, tartalommal tetszőlegesen bármikor upgradelhetjük a Szolgáltatásokat. A jelen Felhasználási Feltételek alkalmazásában upgrade a Szolgáltatások egészének, illetve bármely részének, elemének olyan módosítása, amelynek célja valamely még nem létező rendszerfunkció biztosítása.

XV. Panaszkezelés

 1. A Szolgáltatásokkal kapcsolatban számos kérdésre választ találhatsz a következő honlapon: https://rtl.hu/ugyfelszolgalat . A Szolgáltatásokhoz ügyfélszolgálatot biztosítunk a https://rtl.hu/hibabejelentes honlapon, valamint az ugyfelszolgalat@rtl.hu e-mail címen.
 2. Az ügyfélszolgálat a kérdéseidnek és esetleges panaszaidnak fogadására szolgál. Az https://rtl.hu/hibabejelentes honlapon keresztül, valamint az e-mailen érkezett panaszt 30 napon belül megvizsgáljuk, és annak eredményéről elektronikus levélben, a regisztráció során megadott – vagy amennyiben nem regisztráltál, a panasz elküldéséhez használt – e-mail címen értesítünk.
 3. A velünk szemben felmerülő vitás ügyek (fogyasztói jogvita) egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából a békéltető testület eljárását kezdeményezheted. A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei: cím: 1016 Budapest, Krisztina körút 99. III. emelet 310. levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.:10., telefonszám: +36 (1) 488-2131, telefax: +36 (1) 488-2186, e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
 4. A velünk szemben felmerült panaszokkal fordulhatsz továbbá az Európai Fogyasztói Központhoz (levelezési cím: Igazságügyi Minisztérium – Európai Fogyasztói Központ; 1357 Budapest Pf. 2., telefonszám: + 36 (1) 896-7747, e-mail cím: info@magyarefk.hu ).

XVI. Irányadó jog

 1. A jelen Felhasználási Feltételekre – illetve azon kérdésekre, amelyeket a jelen Felhasználási Feltételek nem rendeznek, ideértve a szavatossági jogokra vonatkozó rendelkezéseket is – és azok értelmezésére elsősorban a magyar jogszabályok az irányadók, így különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet és a fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére, valamint a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések részletes szabályairól szóló 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet.

XVII. Hirdetések

 1. A hirdetések értékesítésére a CLT és a Magyar RTL Televízió Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29., cégjegyzékszám: 01-10-043422; adószám: 12254392-2-44, a továbbiakban: M-RTL Zrt.) kizárólagosan jogosult, melynek okán:
  1. a Szolgáltatások, illetve az alapjául szolgáló felületek kapcsán megjelenő hirdetésekre a honlapokra történő hirdetésértékesítésre vonatkozó online általános szerződési feltételek vonatkoznak, amely a http://rtlsaleshouse.hu/useful%5Finfo oldalon érhető el,
  2. online megjelenési lehetőségekkel kapcsolatban a http://rtlsaleshouse.hu weboldalon található bővebb információ.